Hyr voltbil & krocksläde av oss

Att få förståelsen för vad det kan innebär med att volta och krocka med en bil är en viktig del av trafiksäkerhetsarbetet. Att i praktiken få möjligheten att känna hur väl bilbältet fungerar när ”den där olyckan” som vi INTE vill vara med om, tyvärr drabbar oss. Även i en lägre hastighet så räddar bältet liv. För när väl olyckan är framme så kan vi ha ”elefanter i baksätet”.

Med voltbil och krocksläde som ett redskap så kan vi på ett effektfullt sätt visa vad som oftast händer vid en trafikolycka. Om bilen välter och vi inte har bälte på oss så riskerar både förare och passagerare att kastas omkring i bilen, skada varandra och troligast slungas ut genom ett fönster eller dörr för att sedan kanske hamna under den voltande bilen.

Tillsammans med NTF Distrikt Västerbotten har ni möjlighet att genomföra ett utbildningstillfälle för att påverka om vikten av att använda bilbältet.


Sitter ni tankarna på att anordna en trafiksäkerhetsdag, eller att vi finns med på en marknad eller festival - kontakta oss gärna för mer information och offert.

Aktiviteter med voltbilen genomförs alltid av utbildade informatörer med stor kunskap om ”bilens inre säkerhet”.


För bokning och mer information kontakta:

  • Christina Tolf
  • Västerbotten
  • 090-18 44 82
  • E-post